12 iul, 2018 13:18
1 043
0
Carina Țurcan ar fi transmis acte secrete și serviciilor din Moldova
12 iul, 2018 13:18
1 043
0

Fostul manager al holdingului rus Inter RAO, Carina Țurcan, suspectată de spionaj în favoarea României, este acuzată că a transmis documente secrete despre companiile energetice rusești și serviciilor din Moldova.

Potrivit meduza.io, avocatul femeii a anunțat acest lucru pe pagina sa de facebook, făcând trimitere la materialele dosarului, transmite Ştiri.md cu referire la CrimeMoldova.

Potrivit apărătorului, Țurcan este acuzată că în septembrie 2015 ar fi transmis serviciilor secretele ale Moldovei versiunea electronică a unui „proiect de document al Ministerului de Energetică despre aspecte separate ale acțiunilor companiilor energetice rusești pe canalul colaborării internaționale”.

Specialiștii antrenați de FSB ar fi ajuns la concluzia că datele din acel proiect de document reprezintă secret de stat.

Carina Țurcan a fost reținută de FSB la 14 iunie, la Moscova, sub suspiciunea de spionaj în favoarea României. Aceasta este bănuită că a transmis SRI date despre negocierile de la Moscova privind organizarea livrărilor de energie electrică în Crimeea și Donbass.

După reținere, Țurcan a fost demisă de la conducerea holdingului Inter RAO.

Femeia rămâne în arest până la 13 august.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter