main logo
418

Care sunt condițiile de livrare a prunelor în Canada

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor aduce la cunoștința agenților economici, care intenționează să comercializeze prune în Canada, că operatorii nu au nevoie de permis special pentru export de la instanțele de stat. ANSA nu va întocmi liste pentru export (cum se procedează în cazul cu exportul în Federația Rusă).

Care sunt condițiile de livrare a prunelor în Canada

Exportatorii urmează să identifice de sine stătător potențialii cumpărători din Canada, pentru a stabili cu ei condițiile de livrare a prunelor, transmite Știri.md.

Pentru exportul prunelor în Canada, agentul economic are nevoie de Certificatul fitosanitar pentru lotul de produs exportat,  Înregistrare de către Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a livezii și a unității de ambalare a prunelor și efectuarea inspecţiei fitosanitare în livadă în perioada de vegetaţie la organismele dăunătoare pentru Canada.

În procesul inspecţiei vizuale înainte de export  agentul economic va prezenta controlul la 2% de fructe din lot. Prelevarea mostrelor se va efectua într-un mod reprezentativ pentru fiecare producător/ soi /livadă).

Alte condiţii: Trasabilitatea trebuie să fie menținută pe tot parcursul de producere, depozitare, ambalare și livrare. Utilizarea materialul de ambalare nou.

Suplimentar la informaţia generală, eticheta va include sintagma "aprobată pentru Canada".

Atenţionăm că, prezenţa unuia dintre dăunătorii de relevanţă fitosanitară pentru Canada, atât în livadă cât şi depistat în timpul inspecţiei fructelor înainte de export, pentru perioada sezonului va descalifica atât lotul infectat, cât şi livada din care s-a permis exportul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării