177
0
Care sunt cele mai tranzitate puncte de trecere la frontieră
177
0

În rezultatul desfășurării activităților de supraveghere și control la frontiera de stat, prevenire și combatere a migrației ilegale și a infracționalității transfrontaliere, angajații Poliţiei de Frontieră, pe parcursul a 24 de ore, au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:

- 16 încălcări ale regimului zonei de frontieră și ale punctelor de trecere;

- un caz de trafic ilicit de bunuri;

- patru cetățeni străini au depășit termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;

- cinci conducători auto au ignorat regulile de folosire a vinietelor și de transportare;

- trei persoane în conflict cu legea au fost reținute în rezultatul schimbului de date și informații cu autoritățile de drept naționale, transmite Știri.md.

În punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 52.010 traversări, dintre care un număr mai mare de treceri – 27.677 a fost înregistrat pe sensul de ieșire din Republica Moldova. 

La fel, din totalul de traversări persoane un număr mai mare a fost consemnat al trecerilor cetățenilor moldoveni – 29.360 traversări. Valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 13.256 traversări.

Cele mai tranzitate puncte de trecere au fost:

PTF Leușeni – 8.900 traversări persoane,

PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 8.489 traversări persoane,

PTF Otaci – 5.500 traversări persoane,

PTF Sculeni – 5.494 traversări persoane,

PTF Giurgiulești-Galați – 4.307 traversări persoane,

PTF Cahul – 2.859 traversări persoane,

PTF Costești – 2.053 traversări persoane,

PTF comun Criva - 2.237 traversări persoane,

PTF comun Palanca – 2.115 traversări persoane.

În legătură cu menținerea nivelului ridicat de apă în râul Nistru și inundării drumului de acces spre debarcader pe partea ucraineană, punctul de trecere de tip debarcader Cosăuți-Iampoli rămâne cu activitatea sistată. 

Rugăm călătorii să opteze pentru alte puncte de trecere aflate în proximitate, cum ar fi: PTF debarcader Soroca-Țekinovka, PTF Otaci-Moghileov-Podolsk. 

În scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier, Poliția de Frontieră recomandă:

- verificarea, din timp, a valabilității şi statutului documentului de călătorie în baza căruia se traversează frontiera de stat.

- tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea rândurilor.

- în cazurile în care apar întrebări cu privire la situația în punctele de trecere, călătorii sunt îndemnați să contacteze LINIA VERDE: 022 259 717.

- manifestarea de înțelegere, răbdare și disciplină, ținând cont de regulile de aflare și traversare a frontierei de stat.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter