Care sunt cele mai populare bucate moldovenești și ce note le-au dat criticii culinari
Bucătăria moldovenească este o adevărată comoară a tradiției culinare care mereu a fost apreciată de către turiștii din întreaga lume.
Cum s-ar spune: „Degeaba mai vii în Republica Moldova dacă nu guști o sarma cu smântână sau o bucată de mămăligă cu brânză și friptură”, transmite Știri.md cu referire la diez.md.
În acest articol vom explora cele mai populare și delicioase preparate din Moldova, prin prisma portalului TasteAtlas – un ghid online al preparatelor tradiționale unde poți găsi rețete autentice, recenzii ale criticilor culinari și articole de cercetare despre diverse ingrediente populare din întreaga lume.
TasteAtlas, în Republica Moldova, a evidențiat șase bucate. În listă se află: plăcinta, mămăliga, sarmalele, zeama, pârjoalele și sfințișorii.
Sfințișorii
(3,7 din 5 steluțe)
Mămăliga
(4 din 5 steluțe)
Plăcinta
(4,4 din 5 steluțe)
Pârjoale
(4,4 din 5 steluțe)
Zeama
(4,5 din 5 steluțe)
Sarmale
(4,5 din 5 steluțe)