main logo
555

Care este regimul alimentar potrivit după mesele de Paști

Nu au ținut cont de sfaturile medicilor și au mâncat pe săturate. Vorbim despre cei care au avut nevoie de ajutorul doctorilor, din cauza meselor copioase de sărbători.

Care este regimul alimentar potrivit după mesele de Paști

Specialiștii ne recomandă să trecem treptat de la bucatele greu de digerat, la supe și salate, transmite Știri.md cu referire la protv.md.

Cum să ții cont de regulile în alimentație, când ispita meselor pline cu de toate e atât de mare? Pentru că nu reușesc să mănânce corect și nici nu țin cont de numărul paharelor date peste cap, an de an, mulți ajung după sărbători la ușa medicilor. 

Având probleme de sănătate, recuperarea post-pascală, cum spun medicii, poate fi nu tocmai plăcută. Trecerea de la mesele copioase la alimentația obișnuită trebuie să fie făcută lent, așa încât să nu stresați organismul. 

Puneți pe masă bucatele preparate la grătar sau la aburi. Femeile, mai ales, care cred că au pus câteva kilograme în timpul sărbătorilor și vor să scape de ele, nu trebuie să treacă la diete stricte. 

Ne ajută plimbările în aer liber și exercițiile fizice. Antrenorii îi îndeamnă pe cei care frecventează sălile de sport să nu facă pauze lungi între antrenamente.

În schimb, sunt binevenite pauzele mai mari între mese. Totodată, bucatele pe care le-ați pregatit pentru Paște nu le depozitați în frigider pentru mai multe zile și încercați să mâncați ceva proaspăt. 

Cel mai bun remediu pentru toate bolile este starea de bine, mai spun medicii. Profitați de zilele libere și odihniți-vă. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării