Care este diferența dintre un produs bio, eco, organic sau natural
Alimentația a devenit în zilele noastre una dintre cele mai mari provocări. Și ceea ce știm cu toții e că de fapt că nu prea știm ce mâncăm.

Că legumele nu mai cresc în pământ, ci în vată minerală. Că pământul este îmbibat cu diverse substanțe nocive sau fructele sunt .. prin tot felul de chimicale, transmite Știri.md cu referire la prime.md.
Rafturile supermarketurilor sunt pline cu tot mai multe produse pe eticheta cărora care putem citi denumirea de eco, bio sau organic. Dar care totuși ar fi diferența dintre ele? Răspunsul este simplu: niciuna!
Așa că, e bine să știm: titlul organic – se utilizează pentru produse din spaţiul anglo-saxon. Cel de Bio – e pentru spaţiul franco-german. iar Ae, adică agricultura ecologică – se foloseşte în România. Cât despre natural, oricine poate pune asta pe o etichetă fără nicio răspundere legală, fiind doar o strategie de marketing.
În contradicție, însă cu legislația Republicii Moldova, cuvinte precum biologic, bio, ecologic, eco și organic sunt des utilizate pe – ambalajul produselor, pentru a descrie produse care nu sunt certificate.
Mai mult, în goana după o alimentație sănătoasă, marketingul duce în eroare și mai mult consumatorul.
Anumite tendințe sunt promovate greșit și de influencerii de pe rețelele de socializare. Atenție însă, la mijloc ar putea sta banii și mai puțin grija pentru sănătatea noastră.
Un produs eco nu este ieftin. De altfel, un astfel de titlu oferit produsului, impune fermierii să nu folosească substanţe chimice, iradieri, sau hormoni. Motiv pentru care produsele bio sunt de câteva ori mai scumpe decât cele.