main logo
600

Carantină la SAMU Râșcani. Golovin: 32 de angajați, infectați

Substația de Asistență Medicală Urgentă (SAMU) Râșcani din cadrul Departamentului regional de Asistență Medicală Urgentă (AMU) Chișinău a fost plasată în carantină după ce mai mulți angajați au fost infectați сu coronavirus.

Carantină la SAMU Râșcani. Golovin: 32 de angajați, infectațiFoto: știri.md

Informația a fost confirmată de către directorul Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP), Boris Golovin, în cadrul briefingului de presă din această dimineață, transmite Știri.md.

Rugat de ministra Sănătății să raporteze despre situația din cadrul stațiunilor din cadrul Departamentului regional de Asistență Medicală Urgentă (AMU) Chișinău, acesta a declarat că în ceea ce ține de substația Râșcani „în rezultatul testării active, au fost confirmate pozitiv 32 de cazuri asimptomatice, dintre aceștia, doar o persoană a fost spitalizată, ceilalți sunt plasați la domiciliu sub monitorizarea medicilor.

Deci, sunt infectați 5 medici, 12 asistenți medicali, 4 infirmieri, 8 șoferi, 2 îngrijitori de încăperi și un coordonator de transport”, a precizat Golovin.

De asemenea, directorul a precizat că primul caz de infectare în rândul angajaților CNAMUP a avut loca la data de 18 martie. Acesta activa în cadrul Substației de Asistență Medicală Urgentă (SAMU) Cricova și a decedat la data de 27 martie.

Știri.md reamintește că SAMU Râșcani a fost plasată în carantină la data de 27 aprilie, iar toți colaboratorii din cadrul instituției s-au autoizolat pentru următoarele 2 săptămâni.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării