main logo
1653

Caramalac: Plahotniuc nu se va mai întoarce niciodată în Moldova

"Vlad Plahotniuc nu se va mai întoarce niciodată în Moldova, va fi dat în căutare de Interpol. Se va stabili la Londra în calitate de refugiat politic. El şi acum acolo se află", a declarat Grigorii Caramalac.

Caramalac: Plahotniuc nu se va mai întoarce niciodată în Moldova

Potrivit agenţiei Infotag, el şi-a exprimat bucuria că "Moldova a scăpat de regimul lui Plahotniuc şi de el însuşi", transmite Știri.md.

"Ţara are şansa de a deveni cu adevărat liberă şi democratică. Sunt deja de 20 de ani în exil, iar ultimii 10 ani - doar datorită lui Plahotniuc, care a dus un joc dublu şi chiar triplu. El mereu a creat probleme. Fostul prim adjunct al procurorului general, Andrei Pîntea, a trimis dosarele mele penale în Rusia, căci sunt cetăţean rus. Am fost achitat pe aceste cazuri în Rusia. Dar ce a făcut Plahotniuc? El i-a creat aşa nişte condiţii lui Pîntea, că acela a fost nevoit să declare că a trimis ilegal dosarele în Federaţia Rusă, deşi totul s-a făcut în conformitate cu legea. Este ca şi în cazul Curţii Constituţionale, care a lucrat la comanda lui Plahotniuc. El i-a intimidat pe toţi", a spus omul de afaceri.

El intenţionează să se adresele Preşedintelui Republicii Moldova pentru a clarifica obiectiv persecutarea sa de 20 de ani.

"Nu am ambiţii politice şi nu aspir la politica moldovenească. Eu pur şi simplu mă ocup de ce îmi place mai mult - susţin dezvoltarea sportului şi vreau să mă întorc acasă, să merg la mormintele părinţilor mei. Nu am fost acasă de 20 de ani", a reiterat Caramalac.

În Moldova, Grigorii Caramalac este considerat o autoritate criminală şi este cunoscut mai mult sub numele de "Bulgaru". 

El se află în căutare internaţională din 1998 pentru crearea unei comunităţi criminale care a comis o serie de infracţiuni grave pe teritoriul republicii, inclusiv extorcare, jaf, banditism şi furt în proporţii deosebit de mari.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării