main logo
1623

Caramalac, despre arestul lui Tranga: Un simplu atac raider

Interlopul Grigore Caramalac, alias Bulgaru, neagă acuzațiile precum că ar fi implicat în scheme de ilegale în care este acuzat și omul de afaceri Andrei Tranga, proprietarul lanțului de restaurante „La Plăcinte” şi „Andys Pizza”.

Caramalac, despre arestul lui Tranga: Un simplu atac raiderCaramalac, despre arestul lui Tranga: Un simplu atac raider Foto: kp.md

Potrivit lui Caramalac, dosarul penal împotriva lui Tranga este un simplu atac raider prin care se încearcă preluarea afacerii lui Andrei Tranga, iar numele lui Caramalac a fost necesar pentru a da greutate dosarului, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.info.

Potrivit lui Caramalac, care a oferit o declarație pentru NewsMaker, el s-a întâlnit cu Andrei Tranga înainte să își înceapă afacerea cu restaurante, iar Caramalac era încă în Moldova (acum locuiește la Moscova). 

„El a ajutat foarte mult federația moldovenească de lupte, a hrănit gratis sportivii la restaurante", a explicat Caramalac, subliniind că nu a avut niciodată o afacere comună cu Tranga, iar Tranga nu a zburat niciodată la Moscova pentru el.

Avocatul proprietarului rețelei de restaurante „Andy’s pizza” și „La plăcinte”, Ion Dron, afirmă că, potrivit materialelor dosarului, afaceristul Andrei Tranga ar fi fost arestat, de fapt, pentru „trafic de influență”, și nu pentru un presupus „atac raider” așa cum a fost prezentată informația de procurori în spațiul public. Declarația a fost făcută într-o postare publicată pe pagina sa de Facebook.

Precizăm că proprietarul rețelei de restaurante Andy`s Pizza, Andrei Tranga, a fost arestat pentru 30 de zile într-un dosar de șantaj. Informația a fost confirmată pentru Unimedia de către şeful PCCOCS, Nicolae Chitoroaga, la data de 2 mai.

Sursa citată a mai declarat că alte patru persoane în acest caz au fost arestate. Toți suspecții sunt din Republica Moldova.

La 11 mai, în spațiul public au apărut imagini video în care camerele de supraveghere au surprins momentul reținerii lui Andrei Tranga. Astfel, potrivit videoului, procurorii au bătut la ușa acestuia la data de 25 aprilie, în jurul orei 12:00.

De asemenea, cu un mesaj pe Facebook a venit lui Andrei Tranga, în care scrie că mai speră ca „anchetatorii, procurorii și judecătorii vor rezolva acest haos și vor lua decizia corectă”.

Amintim că cinci persoane au fost reținute în cazul tentativei de deposedare a lui Viorel Varzari de întreprinderea SRL “Molinart Grup”, deținătorul mărcii comerciale „ARTINOX”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării