main logo
1334

Carabinierii moldoveni care pleacă în Kosovo vor primi sprijin de la italieni

Carabinierii moldoveni care pleacă în Kosovo vor primi sprijin de la colegii Italieni. Guvernul a aprobat aranjamentul dintre ministerele Afacerilor Interne de la Chișinău și de la Roma.

Carabinierii care pleacă în Kosovo vor primi sprijin de la italieniImagine simbol

Conform documentului, autoritățile italiene vor acorda sprijin logistic pentru cei trei carabinieri moldoveni, vor furniza echipament și asistență medicală. Documentul va avea o perioadă de valabilitate nedeterminată, transmite Știri.md cu referire la realitatea.md.

„Participarea carabinierilor la misiuni și operații internaționale este relevantă pentru Republica Moldova, fiind asigurată îndeplinirea angajamentelor în conformitate cu Carta ONU, tratatele cu Uniunea Europeană și alte organizații internaționale sau state terțe. Aceasta reprezintă o contribuție la menținerea păcii, securității și stabilității internaționale, precum și la promovarea respectării drepturilor și libertăților fundamentale ale omului și a supremației legii”, anunța anterior Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Carabinierii care vor pleca în Kosovo au început instruirile în luna aprilie. Perioada de pregătire a lor, conform normelor în vigoare, este cuprinsă între șase și 12 luni.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării