main logo
684

Captură de cocaină de 300.000 lei: Rețeaua de traficanți, destructurată

Ofițerii antidrog ai INI și DGUP, sub conducerea procurorilor PCCOCS, au destructurat o rețea de traficanți de droguri care activa în Republica Moldova și România, urmare a unei capturi de cocaină de circa 300.000 de lei.

Captură de cocaină de 300.000 lei: Rețeaua de traficanți, destructuratăFoto: știri.md

Cei cinci suspecți au vârste cuprinse între 17 și 29 de ani. În privința unuia dintre fruntașii grupului, anterior a fost trimis în judecată un dosar pentru trafic de droguri, transmite Știri.md.

"Aceștia își desfășurau activitatea în baza comenzilor primite pe aplicații de comunicare pe Internet, inclusiv atunci când doi din aceștia, cu cetățenie dublă a Moldovei și României, se aflau într-un apartament închiriat în București, unde s-au eschivat urmăririi penale după reținerea primilor trei membri ai grupului în Chișinău, în octombrie. 

Cei trei reținuți inițial în flagrant aveau roluri de operator, curier și depozitar. Ulterior revenirii lor în Moldova, în primele ore de la sosire, au fost reținuți și cei doi coordonatori ai grupului", comunică IGP.

Grupul infracțional a fost documentat timp de trei luni, când s-a stabilit că membrii acestuia și-au creat contacte cu distribuitorii angro de droguri din UE. După ce obțineau drogurile (marijuana, hașiș și cocaină), bănuiții își anunțau ofertele potențialilor cumpărători, pe canale de comunicare criptate.

În cadrul perchezițiilor, pe lângă droguri, au fost ridicate și obiecte, accesorii pentru vânzarea substanțelor interzise, 1.350 de euro și un automobil de lux.

La solicitarea procurorilor, cei doi coordonatori ai grupului și un alt membru au fost plasați în arest pentru 30 de zile. Ceilalți doi suspecți sunt cercetați în libertate.

Investigația continuă.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării