main logo
847

Capacitatea de luptă a unităților Armatei Naționale, verificată

Capacitatea de luptă a tuturor unităţilor militare ale Armatei Naţionale a fost verificată astăzi de conducerea Ministerului Apărării şi Marelui Stat Major.

Capacitatea de luptă a unităților Armatei Naționale, verificatăMijloacele de tehnică a Armatei Naționale, scoasă din dotare

Efectivul din garnizoanele militare a desfăşurat, în acest sens, acţiuni specifice cu implicarea mijloacelor de tehnică din dotare, transmite Știri.md cu referire la moldova.org

Potrivit comandantului Armatei Naţionale, general de brigadă Igor Cutie, acţiunea a fost efectuată pentru evaluarea gradului de pregătire a unităţilor.

Generalul Cutie a adăugat că anul de instruire militară a demarat cu şedinţe teoretice şi antrenamente în toate garnizoanele ţării, în cadrul cărora au fost stabilite obiectivele principale pentru militari.

Astfel, priorităţile instituţiei de apărare se vor axa, în această perioadă, pe punerea în aplicare a documentelor strategice şi programelor de modernizare, cu accent pe „Armata profesionistă”, „Conceptul dezvoltării profesionale a efectivului de soldaţi, sergenţi şi subofiţeri ai Armatei Naţionale — 3S”, precum şi intensificarea participării la exerciţii şi misiuni internaţionale de stabilizare şi menţinere a păcii.

Ministrul Apărării, Eugen Sturza, a apreciat nivelul de planificare, organizare şi desfăşurare a verificării gradului de pregătire a militarilor.

Ministrul Apărării le-a solicitat, totodată, ofiţerilor din corpul de comandă să depună efort pentru derularea eficientă a procesului de intruire şi pregătire a efectivului.

Acţiunea desfăşurată astăzi are loc în conformitate cu planul de instruire al Armatei Naţionale pentru anul 2019.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării