main logo
2454

Candu, către guvernanți: De ce la Moldexpo și nu la Arena Chișinău?

Deputatul Andrian Candu se arată nemulțumit de faptul că autoritățile au decis să amenajeze spitalul de triere la Moldexpo și nu în incinta noului complex sportiv Arena Chișinău, aflat în afara orașului.

Candu, către guvernanți: De ce la Moldexpo și nu la Arena Chișinău?Foto: știri.md

Într-o postare pe Facebook, deputatul susţine că Arena Chişinău are un spaţiu de 8 000 m2, unde pot fi amenajate peste 1.000 de paturi, transmite Știri.md.

"De ce guvernanții amenajează un spital de campanie la Moldexpo și nu la Arena Chișinău? Ce interese stau la mijloc? Deja ne-au obișnuit că nu mișcă un deget dacă nu stă interesul financiar al cuiva personal la mijloc. Arena Chişinău are un spațiu de 8.000 m2, unde pot fi amenajate peste 1.000 de paturi, pentru plasarea bolnavilor suspectați de covid-19.

În plus sunt zeci de toalete și dușuri, inclusiv accesibile pentru invalizi, lifturi, spații de lucru separate pentru medici, spații de cazare și recreere pentru lucrătorii medicali, bucătării, birouri. Totul este nou, neutilizat și amenajat confortabil! Cu sistem de ventilare performant. Sunt peste 1.000 de locuri de parcare, este în afara orașului, izolată. Clădirea și locația este net superioară celei propusă de autorități", a scris Andrian Candu.

Potrivit liderului Pro Moldova, la Moldexpo pot fi amenajate maxim 700 de paturi și se află într-o zonă rezidențială, cu mii de case și apartamente în preajmă.

"Moldexpo– doar 5.000 de m2 spațiu total, unde pot fi amenajate maximum 700 de paturi. Acest număr este însă exagerat, fiindcă nu au fost luate în calcul organizarea spațiilor de primire, de amenajare a echipamentelor, medicamentelor, spațiu pentru lucrătorii medicali etc. De asemenea, acolo sunt doar câteva toalete, nu există dușuri, iar sistemul de ventilare este învechit.

Parcarea poate găzdui doar 300 de mașini, cu posibilitatea mare de creare a ambuteiajelor în zonă. Centrul se află într-o zonă rezidențială, cu mii de case și apartamente în preajmă. Mai mult, nimeni nu a exclus cu fermitate posibilitate de transmitere a infecției prin aer.

De ce să-i duci pe cei posibil infectați în mijlocul orașului? În alte țări, aceste spitale de campanii au fost amenajate în afara orașelor!", mai scris Andrian Candu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării