main logo
457

Candidații ACUM de la Trușeni spun că sunt ținta unei campanii de denigrare

Candidații Blocului ACUM la funcția de consilier în comuna Trușeni susțin că sunt ținta unei campanii de calomniere din partea contracandidaților lor.

Candidații ACUM de la Trușeni ar fi ținta unei campanii de denigrareFoto: IPN

Aceștia nu dau nume, dar spun că acțiunile sunt susținute de parohul din sat, transmite Știri.md.

Într-o conferință de presă la IPN, Nicolae Strulea, candidat ACUM la funcția de consilier în comuna Trușeni, a spus că denigrarea imaginii are loc prin comentarii calomnioase pe rețelele de socializare, dar și prin intermediul pliantelor. 

Potrivit lui, apogeul a fost atins pe 11 octombrie, când pe pagina de Facebook a grupului Comunitatea Trușeni s-au lansat comentarii și acuzații nefondate care vizau candidații Blocului ACUM, dar și familiile acestora.

Potrivit lui Nicolae Strulea, candidatul la funcția de primar, Iurie Madan, este învinuit nefondat că ar sta la baza devastării fabricii de vinuri din Trușeni. 

De fapt, anume în baza plângerii sale au fost identificate persoanele vinovate și există un proces în examinare. Alt candidat este învinuit că a omorât o persoană, ceea ce la fel este un  neadevăr, spune Nicolae Strulea. Potrivit candidatului, funcționarii din Primărie nu au luat atitudine și nu au sesizat poliția nici atunci când pliantele denigratoare au fost aduse chiar pe holurile instituției.

Candidații ACUM spun că în aceste acțiuni este implicat și parohul bisericii din localitate, Andrei Sicrii, „care răspândește în spațiul public, inclusiv în Biserică, după slujbele de sărbători, informații mincinoase la adresa candidaților Blocului ACUM, în special la adresa candidatului la funcția de primar, Iurie Madan”.

Alt candidat la funcția de consilier, Mihai Condrea, spune că în localitate s-au dat terenuri de pământ în proprietatea Bisericii și acum preotul le vinde. Candidatul așteaptă ca Mitropolia să ia atitudine față de comportamentul preotului.

Nicolae Bulat, candidat, a venit cu inițiativa ca toți cei implicați în campania electorală să semneze o declarație că nu au interese ascunse. Potrivit candidatului, toată echipa ACUM este gata să semneze o astfel de declarație. 

Reprezentanții Blocului pledează, de asemenea, pentru un audit financiar în localitate pentru ultimii opt ani.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării