21 mai, 06:29
673
0
Când vor susține restanţierii din anii precedenţi Bacalaureatul
21 mai, 06:29
673
0

Restanţierii din anii precedenţi vor susţine Bacalaureatul repetat, în următoarele luni.

Foto: știri.md

Este vorba de peste două mii de candidați, iar o decizie în acest sens urmează să fie luată de Comisia naţională extraordinară de sănătate publică, care va stabili şi modul de organizare a probei. Declaraţia a fost făcută de ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Igor Şarov, la emisiunea Moldova în direct de la Moldova 1, transmite Știri.md.

„Pentru restanţierii din anii precedenţi, sunt peste două mii la număr, noi vom organiza o sesiune în acest an, în funcţie de evoluţia epidemiologică în republică. Cu siguranţă că aceasta nu va fi mai degrabă de data de 30 iunie. Suntem pregătiţi oricând să organizăm aceste examene, dar punem pe prim-plan sănătatea copiilor”, a declarat Igor Şarov.

Între timp, pentru 20 de mii de elevi şi trei mii de profesori, procesul educaţional în regim online este imposibil. Asta pentru că nu dispun de calculatoare. Ministrul a declarat că dispozitivele vor fi achiziţionate, dar cel mai probabil nu vor mai fi folosite în anul curent de studiu.

„Vom anunţa o licitaţie după regulile Băncii Mondiale cu valoare totală de trei milioane jumătate de dolari, pentru procurarea tehnicii de calcul. Tehnica de calcul nu vine la profesor ori elev, vor fi aduse la şcoală şi folosite la orele de informatică, iar în caz de situaţii excepţionale vor putea fi preluate la domiciliu de către profesori şi elevi”, a mai spus ministrul.

Amintim că în perioada stării de urgenţă, Guvernul a alocat 20 de milioane de lei pentru procurarea de calculatoare destinate profesorilor.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter