main logo
702

Când vom putea vorbi fără roaming din România în R. Moldova și invers

În câteva luni, tarifele la roaming între Republica Moldova și România ar putea dispărea, spune ministrul Afacerilor Externe al Republici Moldova, Nicu Popescu.

Când vom putea vorbi fără roaming din România în R. Moldova și inversFoto: eadaily.com

Pe lângă eliminarea acestor taxe, se poartă discuții cu Bucureștiul pentru posibilitatea de a conecta Republica Moldova și la spațiu UE, la fel fără taxe, transmite Știri.md cu referire la Infoprut.ro.

Declaraţii în acest sens au fost făcute de către Nicu Popescu în platoul emisiunii Punctul pe AZi de la Tvrmoldova.

„Problema este că, la ieșirea din țară, cetățenii noștri au preţuri mari la roaming și, la fel, cetăţenii străini, care vin în ţara noastră. Uniunea Europeană deja a eliminat taxele de roaming în interiorul UE.  Interesul nostru e să ne conectăm la acest element şi beneficiu de integrare europeană şi de aceea noi discutăm subiectul dat cu mai mulţi parteneri, inclusiv cu Bruxelles-ul, iar acest lucru se va întâmpla mai repede în cazul României”, a declarat acesta.  

Potrivit ministrului, R. Moldova a trimis deja un acord României în acest sens.

„Nu este vorba de câteva zile, este vorba de câteva luni până să ne conectăm la opţiunea home roaming. Speranţa şi obiectivul meu este ca să vorbim fără roaming în iarna anului viitor, dar nu depinde doar de noi”, a mai adăugat Popescu.

Discuțiile privind eliminarea tarifelor de roaming între România și Republica Moldova datează din iunie 2011, când a fost semnat Memorandumul de Înţelegere între Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova în domeniul comunicaţiilor şi tehnologiei informaţiei, de Pavel Filip, ministrul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor din Republica Moldova şi Valerian Vreme, ministrul Comunicatiilor şi Societatii Informaţionale din România.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării