main logo
413

Când intră în vigoare noile prevederi în cazul accidentelor minore

Procedura de constatare amiabilă a accidentelor minore, în cazul deținerii poliței de asigurare pentru răspundere civilă auto internă, va deveni posibilă din luna septembrie, la șase luni de la publicarea noilor prevederi în Monitorul Oficial.

Când intră în vigoare noile prevederi în cazul accidentelor minore

Pentru deținătorii certificatului de asigurare „Carte Verde”, procedura se va aplica după expirarea a 24 de luni, adică de la începutul anului viitor, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Proiectul a fost votat în lectură finală la începutul lunii octombrie 2018, dar nu a fost promulgat de șeful statului și, respectiv, a fost remis Parlamentului spre reexaminare. 

Ulterior, prin hotărârea din 11 februarie 2019, Guvernul a declarat angajarea răspunderii sale asupra unui proiect de lege similar, prezentându-l Parlamentului pentru a fi supus procedurii prevăzute în Constituție. 

Ca urmare a acestei proceduri constituționale, proiectul respectiv s-a considerat adoptat, iar actul legislativ a fost promulgat de către președintele Republicii Moldova prin decretul din 28 februarie 2019. 

Ulterior, a fost publicat în Monitorul Oficial al Republicii Moldova din 8 martie 2019.

Pentru a asigura aplicarea efectivă a actului legislativ, Guvernul și Comisia Națională a Pieței Financiare, în termen de patru luni de la data publicării legii, urmează să aducă actele lor normative în concordanță cu aceasta.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării