main logo
1230

Cancerul mamar: Metode de depistare şi sfaturi pentru prevenire

Anual circa un milion și 700 de femei de pe glob, se îmbolnăvesc anual de cancer mamar. Din păcate, pentru că se adresează la medic prea târziu jumătate din ele decedează.

Cancerul mamar: Metode de depistare şi sfaturi pentru prevenireCancerul mamar: Metode de depistare şi sfaturi pentru prevenire

Toată luna octombrie, în Republica Moldova au loc acțiuni de informare a populației despre această maladie, deoarece monitorizarea și prevenirea maladiei este cel mai bun leac, transmite Știri.md cu referire la Prime.md

În ultimii cinci ani se atestă o tendință de creștere a numărului persoanelor care suferă de cancer mamar.

Peste 9.000 de femei din țara noastră sunt diagnosticate în prezent cu această maladie, vârsta medie este de 60 de ani. Motiv pentru care, monitorizarea glandelor mamare trebuie efectuată mult mai devreme.

Trebuie să vă dea de bănuit prezența unui nodul în glanda mamară sau sub braț, scurgerile dubioase, deformare sânului sau a mamelonului. Toate acestea pot fi simptomele cancerului mamar.

Cu cât patologia oncologică este depistată mai devreme cu atât pronosticurile sunt mai bune pentru pacient.

Maladia poate apărea din cauza dereglărilor hormonale, administrarea îndelungată a preparatelor hormonale, fumatul, consumul de alcool și alimentația nesănătoasă. Un alt motiv ar putea fi lucru în condiții nocive sau factorii genetici.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării