main logo
2241

Campanie de colectare de fonduri pentru familia taximetristului decedat

Președintele R. Moldova, Igor Dodon, a lansat o campanie de colectare de fonduri pentru procurarea unei locuințe pentru familia taximetristului ucis în cumplitul accident din centrul Chișinăului.

Campanie de colectare de fonduri pentru familia taximetristului decedatFoto: Facebook.com

Despre aceasta șeful statului a scris pe pagina sa de Facebook, după întrevederea la Președinție cu soția taximetristului și cei doi feciori de 9 și 18 ani, transmite Știri.md.

"Alexandru Usatîi a lăsat în urmă soția și doi feciori, de 9 și 18 ani, care nu au o casă proprie, ci locuiesc la bunei într-un apartament cu o odaie din comuna Stăuceni. Familia trebuie să returneze mai multe credite, inclusiv cel accesat pentru procurarea taxi-ului, care le asigura o sursă de venit.

Am oferit familiei Usatîi un suport financiar pentru achitarea datoriilor și am decis să lansez o campanie de colectare de fonduri pentru procurarea unei locuințe în localitatea de baștină, comuna Stăuceni. Rog persoanele cu posibilități să se alăture acestei inițiative și să ajute această familie pusă la o grea încercare.

Totodată, am dat asigurări că voi face tot posibilul ca vinovatul de această tragedie să fie atras la răspundere. Am menționat necesitatea înăspririi dure a sancțiunilor pentru şoferii care încalcă viteza şi regulile de circulație rutieră, care generează accidente grave, inclusiv soldate cu deces", a scris Igor Dodon.

Rechizite bancare:

Beneficiar: Rovena Usatii
Cod fiscal: 0992010025134
IBAN MDL: MD81ML0000002259A5897821
Codul Băncii: MOLDMD2X358
BC „Moldindconbank” S.A.; Sucursala „Ceucari”

Știri.md reamintește că un taximetrist și pasagerul său au murit în urma accidentului groaznic din Capitală. Cel care a provocat accidentul a fost reținut pentru 72 de ore în izolatorul de detenție provizorie al poliţiei Chişinău.

Menționăm că conform unor surse, totul s-a întâmplat din cauza unui pariu în baza căruia cel care ajungea primul la punctul stabilit de cei doi câștiga 50 de euro.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării