139
0
Campania socială Sunt Ok: Diversitatea trebuie respectată și acceptată
139
0

Centrul de Informații GENDERDOC-M a lansat campania socială Sunt Ok. Campania Sunt Ok este o campanie intersecțională, orientată spre toate categoriile sociale și identitățile persoanelor care locuiesc în Republica Moldova.

Conceptul care a stat la baza campaniei a fost împletirea identităților care ne formează „- de la etnie, particularități fizice, religie, orientare sexuală, identitate de gen, la statut social și viziuni politice – identități care ne determină experiențele și ne construiesc personalitatea. Identități cu care trăim și suntem ok. Ceea cu ce nu putem, însă, fi ok, este ura. Ura care ne dezbină și ne aruncă în tabere diferite, făcându-ne mai slabi”, transmite Știri.md cu referire la moldova.org.

Anastasia Danilova, directoarea executivă GENDERDOC-M: „GENDERDOС-M este, în primul rând, o organizație pentru drepturile omului, de aceea abordarea intersecțională este unul dintre pilonii activității noastre. 

Motivele de ură față de diverse grupuri de oameni se află pe un singur plan și, prin urmare, nu există o luptă pentru drepturile omului a unui anumit grup, există doar o cauză comună – realizarea egalității în societate”.

Angelica Frolov, coordonatoare program Advocacy: „Scopul acestei campanii este de a scoate diversitatea din întunericul dezbinării și a o aduce la lumina ei firească. 

Personalitățile noastre sunt compuse din zeci de calități care ne fac unici și interesanți. Curiozitatea de a ne descoperi reciproc, de a cunoaște culturile și subculturile celor din jur este ceea ce ne dezvoltă ca oameni și ne permite să avansăm și să creștem. Diversitatea este importantă, ea trebuie respectată și acceptată.”

Campania socială „Sunt Ok” se va desfășura între 7 și 19 mai și va culmina cu Marșul Solidarității „Sunt Ok”.

Centrul de Informaţii „GENDERDOC-M” a fost fondat la 8 mai 1998 și este una dintre cele mai vechi organizaţii neguvernamentale care promovează în mod activ drepturile comunităţii LGBT (lesbiene, gay, bisexuali și transgenderi) în Republica Moldova.

Citește și
article image
Studiu: Sute de copii sunt reținuți anual în spațiul...
0
180
article image
Pride: Ducii de Sussex și alte vedete, susținători ai...
2
206
article image
Marșul Solidarității în cadrul Programului Moldova Pride...
0
234
article image
Angela Frolov, despre comunitatea LGBT: Nu suntem o...
2
302