main logo
372

Campania Miercurea Verde: Oamenii, îndemnați să meargă cu bicicleta

Agenția de Mediu invită cetățenii să se alăture campaniei Miercurea Verde, o inițiativă care încurajează oamenii să adopte un mod de viață activ și prietenos cu mediul, renunțând în fiecare zi de miercuri la deplasarea cu mașina în favoarea mijloacelor mai puțin poluante.

Campania Miercurea Verde: Oamenii, îndemnați să meargă cu bicicletaFoto: Imagine simbol

Potrivit Agenției, poluarea aerului se poate întâmpla în mai multe moduri. Însă, cea mai comună și abundentă este cea cauzată de activitățile umane. În principal putem spune că este transportul auto, transmite Știri.md.

Emisiile mașinilor sunt cu atât mai periculoase cu cât numărul automobilelor a crescut vertiginos în ultimii ani. Conform datelor din Registrul de Stat al Transporturilor, dacă la începutul anului curent pe drumurile țării circulau 716.905 automobile (1 ianuarie), în prezent numărul acestora a crescut la 733.774 (1 august), cu 16.869 de automobile mai mult. 

Știați că?

- Autovehiculele poluează aerul cu până la 51% monoxid de carbon. Acest gaz contribuie la poluarea cu fum, care poate fi letal în concentrații mari.

- Dioxidul de carbon este un puternic agent poluator și 31% din tot CO2 din atmosferă vine doar de la automobile. Prea mult gaz precum acesta dăunează sănătății umane, dar și stratului de ozon din atmosferă.

- Prin simpla funcționare, motorul unei mașini elimină 34% din tot oxidul de azot din mediu. Acesta se dovedește, de asemenea, periculos pentru sănătatea umană și viața plantelor.

Ce putem utiliza în schimb?

- Bicicleta,

- Bicicleta electrică,

- Monociclul,

- Trotineta,

- Transportul public,

- Scuterul electric,

- Vehiculul hibrid sau electric,

- Mersul pe jos.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării