main logo
475

Campania de prevenire a prăbușirii sub gheață, lansată: Sfaturile IGSU

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a lansat atăzi, 19 ianuarie, Campania de prevenire a prăbușirii sub gheață fragilă a bazinelor acvatice.

Campania de prevenire a prăbușirii sub gheață, lansată: Sfaturile IGSUFoto: dse.md

Activitatea a fost desfășurată la lacul Valea Morilor din Chișinău, unde salvatorii au improvizat o situație de risc cu implicarea a mai multor persoane care se aflau pe gheața lacului, transmite Știri.md

Astfel, angajații IGSU au realizat o situație precum că două persoane care se aflau la pescuit  s-au prăbușit sub gheață, iar salvatorii au efectuat lucrări de salvare. 

Specialiștii au demonstrat care sunt acțiunile corecte pentru salvarea sinistraților și cum trebuie acordat primul ajutor în caz de hipotermie. 

Mai mult, salvatorii i-au îndemnat pe oameni să fie foarte atenți și să evite pescuitul la copcă, sau mersul pe gheața fragilă a bazinelor acvatice. Conform ultimelor măsurări a gheții pe lacuri, grosimea acesteia nu depășește 5 cm, iar aflarea pe ea este periculoasă. 

Specialiștii atenționează că mersul pe lacurile înghețate nu reprezintă un pericol atunci când grosimea podului de gheață depășește 8 -10 cm. 

Totodată, persoanele care au în grijă copii sunt rugați să nu le permită aflarea nesupravegheată în preajma bazinelor acvatice și să nu opteze pentru mersul sau patinajul pe lacuri. 

Campania de prevenire a riscurilor de prăbușire sub gheața fragilă se va desfășura în toată țară, iar angajații IGSU vor informa oamenii despre pericole și cum le pot evita.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării