main logo
989

Campania Dăruieşte o carte, dedicată copiilor din centrele de plasament

„Dăruieşte o carte” este o nouă campanie lansată de Poşta Moldovei în colaborare cu organizaţia de caritate „Fabrica de Fericire”.

Campania Dăruieşte o carte, dedicată copiilor din centrele de plasamentFoto: Poșta Moldovei

Astfel, în perioada 17-31 decembrie, oamenii sunt aşteptaţi să aducă cărţi, iar acestea ulterior vor fi donate copiilor din centrele de plasament din ţară, transmite Știri.md cu referire la trm.md.

Pentru fiecare carte donată, Poşta Moldovei va oferi o felicitare pe care doritorii pot lăsa un mesaj viitorului cititor, relatează Mesager.

De dimineaţă, unii angajaţi din cadrul Întreprinderii de Stat „Poşta Moldovei” au venit la serviciu cu o carte destinată micuţilor din centrele de plasament. Printre ei este şi Tatiana Gangan.

„Am venit şi noi de dimineaţă, am donat câteva cărţi pentru copii, respectiv am scris un mesaj de felicitare, să ştie acei copii că au prieteni în lume, au prieteni care se gândesc la ei”, spune Tatiana Gangan, comunicator, „Poşta Moldovei”.

Iniţiativa a fost apreciată şi de oamenii care au venit la oficiile poştale.

„Cărţile mereu sunt binevenite, în general, nu contează că se dăruiesc gratuit, sunt cumpărate sau donate”.

„Eu consider că este foarte bine. Copiii din familiile sărace au nevoie de ajutor”, spun oamenii.

Doritorii care vor să facă o faptă bună în preajma sărbătorilor de iarnă pot depozita cărţile în cele şase căsuţe care se află în incinta oficiilor poştale din toate sectoarele Capitalei. Ulterior, acestea vor fi donate copiilor din familiile vulnerabile.

Cărţile donate vor fi livrate de angajaţii „Poştei Moldovei” şi de Moş Crăciun.

„Orice doritor poate să se apropie în oficiile poştale unde sunt amplasate aceste căsuţe. Sunt sigur că multe persoane au biblioteci mari acasă, care pot să facă cadou unui copil care are nevoie de ele”, spune Roman Cojuhari, administrator interimar, „Poşta Moldovei”.

Doritorii pot aduce cărţi până în data de 31 decembrie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării