main logo
752

Camerele din trafic au devenit funcționale peste 6 luni după instalare

Instalate încă acum jumătate de an, camerele de supraveghere a traficului rutier din cele 6 intersecții cu risc sporit de accidente din Capitală, au devenit funcționale abia cu două săptămâni în urmă.

Camerele din trafic au devenit funcționale peste 6 luni după instalare

Dispozitivele au fost supuse până acum unor testări tehnice, spun reprezentanții ministerului de interne care se lăuda că sistemul este de ultimă generație, transmite Știri.md cu referire la Protv.md.

Camerele de supraveghere a traficului rutier instalate în luna decembrie al anului trecut pe șoseaua Muncești, pe Drumul Bacioiului, pe bulevardul Dacia, la intersecția străzilor Liviu Deleanu cu Alba Iulia și la intrare în comuna Stăuceni au devenit funcționale acum două săptămâni.

„De acum încolo, orice încălcare comisă de șoferi în această intersecție, va fi imediat înregistrată. Iar peste câteva zile vă puteți aștepta cu o scrisoare de la poliție, în care sunteți anuntați despre sancțiune”, a menționat Cătălin Goria, reporter.

Conducătorii auto care trec zilnic prin intersecția de la Buiucani dau asigurări că au respectat cu sfințenie regulamentul circulației rutiere, chiar dacă sistemul video era nefuncțional până nu demult.

„- Se încalcă la noi regulile?- La noi toți sunt grăbiți! - Credeți că camerele o să ajute sau doar o să scoată bai de la șoferi? - Și una și alta!”

„Nu ne afectează, respectăm.”

„Dacă sunt camere este foarte bine. Nu încalcă și totul o să fie în regulă”, susțin conducătorii auto.

Deși au fost montate acum jumătate de ani, dispozitivele au fost conectate abia acum deoarece au fost supuse unor testări. Nu am reusit să aflăm de la reprezentanții Centrului Unic de Monitorizare de ce procesul a durat atâta.

„Până acum a fost trecute diferite testări pentru că dispozitivele să funcționeze corect...”, a declarat Andrian Sova, directorul Serviciul Tehnologii Informaționale ale MAI.

Dispozitivele sunt de ultimă generație, spun cei de la MAI și au fost montate în locurile în care în ultima perioadă s-au produs mai multe accidente rutiere. 

„Camerele sunt de ultimă generație functionează pe baza de sisteme infraroșu atât ziua cât și noaptea nu au nevoie de lumină adițională”, susține Andrian Sova.

Potrivit ministerului de interne, în Capitală, există camere de supraveghere în 41 de locații care funcșionează în proporție de 95 la sută.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării