main logo
1591

Cămaşa cu altiţă ar putea fi introdusă în Patrimoniul cultural UNESCO

Cămaşa cu altiţă ar putea fi introdusă în Patrimoniul cultural UNESCO.

Cămaşa cu altiţă ar putea fi introdusă în Patrimoniul cultural UNESCO

Potrivit Ministerului Culturii de la Bucureşti, dosarul privind includerea acesteia în Lista Reprezentativă a fost acceptat pentru evaluare de către Secretariatul Convenției UNESCO pentru Patrimoniul Cultural Imaterial, transmite Știri.md cu referire la publika.md.

În perioada următoare, Secretariatul Convenției UNESCO va verifica dosarele depuse și va putea solicita informații suplimentare.

Într-o postare pe Facebook, fostul ministru al Culturii, Monica Babuc, a scris că dosarul "Arta cămășii tradiționale cu broderie pe umăr (altiță)" este unul comun cu cei de peste Prut şi la acesta au muncit mulţi specialişti de-a lungul anilor.

Decizia finală cu privire la înscrierea în Lista Reprezentativă UNESCO va fi anunțată în cadrul celei de-a 17 sesiuni, care va avea loc în decembrie 2022. Atunci vor fi evaluate 49 de dosare.

Până acum, Republica Moldova şi România au reuşit să înscrie trei elemente în Patrimoniul Imaterial UNESCO.

Este vorba despre colindatul în ceată bărbătească, tehnicile tradiţionale de realizare a covoarelor, precum şi Mărţişorul, inclus în 2017 în lista reprezentativă a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanității.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării