main logo
4225

Calea lui Usatîi până la politică: Dormeam pe saci

Toți îl cunosc drept politician, ex-primar de Bălți, om de afaceri sau lider de partid. Însă puțini știu că până a ajunge în politică, Renato Usatîi a avut o cale lungă cu vaste experiențe profesionale.

Calea lui Usatîi până la politică: Dormeam pe saciFoto: Captură video

Usatîi a oferit mai multe detalii despre calea sa până la politică în cadrul unui nou interviu al podcastului „Bandstage”, transmite Știri.md.

„Tot timpul îmi mergea să mă aflu în timpul potrivit și la locul potrivit și, mai mult, am întâlnit mai mult oameni buni în viață decât oameni răi și plus, cel mai principalul, e să nu te oprești. Era o perioadă, asta o cunosc mai bine prietenii mamei mele, când închiriam cu 15-20 dolari pe lună camera și dormeam pe saci. Nu mă rușinez să spun că am vândut parchet la piața Kashirsky Dvor la Moscova mulți ani. Niciodată nu trebuie să te oprești, permanent trebui să faci ceva, să nu zici că-i greu, că asta nu se primește ori trebuie să ai două diplome ca să obții ceva. 

După limbi străine (n.r. - Facultate de limbi străine) am ajuns supervisor la Aeroportul Internațional Chișinău, lucru de organizare a proceselor, cunoșteam limba engleză și din supervisor am ajuns șef pe toate vagoanele restaurante de la Calea Ferată din Moldova. Ce au limbile străine sau aeroportul cu vagoanele restaurante și Calea Ferată? Nimic! Am vorbit cu domnul Morari, unul din cunoscuții conducători din timpul acela și el mi-a spus: „Te rog, fă regulă la Combinatul de Aprovizionare”. În 3-4 luni am ajuns unul din cei mai populari oameni de la Calea Ferată și știți când? Când la vârsta de 22-23 ani eu deja făceam ședințe cu șeful vămii Ocnița, Moghilev, Breansk”, a povestit Usatîi. 

Politicianul mai spune că rezolva mereu problemele moldovenilor întâlnite la gările din Rusia, iar când venea la gara de trenuri atitudinea față de el era ca față de „primarul Moscovei”.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării