main logo
898

Calea Ferată intenționează să vândă 100 de locomotive vechi

Întreprinderea de Stat "Calea Ferată din Moldova" (CFM), care se confruntă cu serioase dificultăți financiare, intenționează să vândă aproximativ 100 de locomotive care nu funcționează de mai bine de 25 de ani.

Calea Ferată intenționează să vândă 100 de locomotive vechiFoto: știri.md

Potrivit agenției Infotag, directorul întreprinderii, Oleg Tofilat, a spus acest lucru într-un interviu acordat "Rail.insider", transmite Știri.md.

"Preconizăm vânzarea unei cantităţi mari de fier vechi. Acum pregătim spre vânzare primul lot de 1,4 mii de tone. În plus, avem aproximativ 100 de locomotive care nu funcţionează de mai bine de 25 de ani. 

Probabil le vom scoate la vânzare şi ca material rulant cu o durată de viaţă expirată. Vom saluta dacă metalurgienii ucraineni îşi vor arăta şi ei interesul pentru această ofertă", a spus el.

Tofilat a precizat că este vorba despre locomotivele TE10 şi ChME3 produse în anii 1970-1980.

Potrivit lui, acum muncitorii feroviari locali sunt salvaţi de locomotivele TE33AC ale companiei americane Wabtec, achiziţionate în 2020.

"Fără ele, ar fi fost aproape imposibil pentru noi să asigurăm procesul de transport. Acum ele îndeplinesc multă muncă operaţională. În general, activitatea se desfăşoară în regim normal, ei fac faţă sarcinilor", a spus el.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării