main logo
1222

Caldarâmul de pe 31 August 1989: Subiectul, discutat la Ministerul Culturii

Ideea de a transforma tronsonul străzii 31 August 1989 cuprins în perimetrul străzilor Pușkin și Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni, din Capitală, a fost discutată la Ministerul Culturii.

Caldarâmul de pe 31 August: Subiectul, discutat la Ministerul CulturiiFoto: Colaj Știri.md

Potrivit ministrului Culturii, Sergiu Prodan, luarea unei decizii pe marginea acestui subiect se va baza pe studiile făcute de experți, transmite Știri.md.

„Ne vom baza pe studiile făcute de experți. Să nu uităm că suntem în plin centru al Chișinăului și în afară de valoarea artistică, de patrimoniul acestui detaliu, mai avem și componenta turistică, de amenajare a Capitalei ca destinație turistică. Vom aborda în ansamblu această problemă. Ieri am avut o ședință la Ministerul Culturii cu agențiile subordonate, i-am rugat cât mai repede să ne informeze, avem două săptămânii la dispoziție ca să înțelegem valoarea patrimonială, anul. În documente nu se găsesc dovezi ale anului de instalare a acestui pavaj. 

Sunt și probleme tehnice, nivelul pavajului este sub nivelul trotuarului, dar dacă vom contesta cu specialiștii că acest pavaj reprezintă o valoare patrimonială și vom găsi soluția cum să-l scoatem în evidență, desigur vom insista ca această zona să devină pietonală”, a declarat ministrul Culturii. 

Citește și: Chișinău: O parte a străzii 31 August 1989 ar putea deveni pietonală

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării