main logo
955

Câinii din Capitală sunt prinși în condiții inumane, iar apoi dispar

Câinii vagabonzi din Capitală ar fi prinși în condiții inumane, răniți, iar unii după sterilizare dispar.

Câinii din Capitală sunt prinși în condiții inumane, iar apoi disparCâinii din Capitală sunt prinși în condiții inumane, iar după dispar

Mai multi orășeni susțin că au surprins asemenea scene și le-au postat pe Facebook. Responsabilii spun că nu este adevărat și că au aparate moderne pentru prinderea maidanezilor, transmite Știri.md cu referire la Protv.md

Maria este una dintre voluntarele de la centrul de sterilizare, care spune că a găsit aceste clește în drum spre Necropola. Ea susține că hingherii încă folosesc acest instrument pentru a prinde câini.

“În așa mod sau îl rănește sau îl omoară.”

În ultimele zile și internauții au postat pe rețelele de socializare imagini în care hingherii apar cu cleștele în mâini. 

Responsabilii de la Regia Autosalubritate, care au în gestiune Centrul de Sterilizare, nu pot da asigurari că animalele nu sunt în acest mod capturate.

Maria a luat astăzi de la centrul de sterilizare un cățel, care a fost mușcat, și l-a dus la veterinar.

“Îl duc să se îngrijească.”

Mai mulți voluntari susțin că primăria nu asigură condiții potrivite pentru prinderea câinilor, iar la acest centru, unde rămân după sterilizarea, nu este clar ce se întâmplă cu patrupezii, așa cum unii au dispărut.

Karl Luganov, ONG Asociația Umană: Eu cred că este problemă.”

Pe de alta parte, responsabilii de la Autosalubritate spun că sunt eutanasiați doar câinii grav bolnavi. Aceștia susțin că de multe ori, muncitorii nu știu cum să procedeze, așa cum unii oameni cer ca animalele să fie prinse și duse din preajma blocurilor, iar alții se împotrivesc. 

Astăzi, câțiva voluntari au semnat o petiție prin care cer Regiei Autosalubritatea să îmbunătățească condițiile de tratare a animalelor.

Roic Grigore, vicedirectorul Regiei Autosalubritate: Lucrăm cu ce avem.

La sfărșitul lunii februarie o femeie a fost mușcată de un câine vagabond pe strada Haltei în timp ce mergea la lucru, iar responsabilii de la primărie au anunțat atunci că vor prinde patrupezii din regiune și îi vor duce la un adăpost specializat.

Centrul de sterilizare a fost deschis de municipalitate în decembrie anul trecut. Săptămâna trecută acolo au fost sterilizați 140 de câini, intervențiile fiind făcute de medici veterinari din România. După procedură, animalele sunt lăsate, din nou, în stradă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării