main logo
1195

Cadourile primite de președintele Igor Dodon cu ocazia zilei de naştere

Felicitări în zbor, icoane și un lamai. Sunt câteva dintre surprizele aduse lui Igor Dodon, care astăzi împlinește 44 de ani. Șeful statului și-a sărbătorit ziua de naștere la sediul Președinției, dar a ales să fie departe de ochii presei.

Cadourile primite de președintele Dodon cu ocazia zilei de naştere

Zeci de oaspeți i-au călcat pragul cu brațele pline de cadouri și flori. Președintele a fost felicitat și de câțiva șefi de stat, printre care cel al Rusiei sau Chinei, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

Printre primele felicitări pe care șeful statului le-a primit astăzi au fost din partea echipajului cursei Moscova-Chișinău, cu care Igor Dodon a revenit astăzi acasă. 

Momentul a fost filmat și postat mai apoi pe pagina de facebook a președintelui.

„Dodon avion. Îl felicităm pe al nostru președinte, Igor Nicolaevici. La mulți ani, vă urăm tot ce este mai bun.”

Pe la amiază felicitările au continuat și la Președinție, acolo unde mai mulți oaspeți au venit pe rând cu flori și cadouri, dar despre care s-au cam ferit să vorbească. În tot acest timp, presa a fost nevoită să stea după gard.

„Ce fel de cadou? Un cadou sunt relațiile și vorbele noastre bune și calde”.

„-Am ascultat de sfatul d-voastră și am cumpărat flori. – Pentru cine? – Președintelui. – Dar cadou? – Ajunge”.

„Ceva din cultura iraniană, o față de masă micuță”, Gholamali Mohhamadifard, psiholog, doctor.

„Chiar dacă sunt în concediu, am venit să-mi felicit conducătorul meu. Cadourile sunt lucruri personale și cred că nu este de enunțare în public”, Maxim Lebedinschi, consilierul Mohhamdifard, psiholog, doctor.

Nelipsiți au fost și foștii colegi de partid ai lui Dodon, socialiștii, care au spus că i-au pregătit președintelui un cadou din partea întregii fracțiuni.

„Un cadou, o icoană cu chipul lui Ștefan cel Mare și sunt și alții care fac cadouri”, Ion Ceban, secretar pe ideologie al PSRM.

Socialistul Vlad Batrîncea, totuși, nu prea a luat în serios întrebarea despre cât a costat icoană oferită în dar.

„Milioane, milioane din bani murdari. – De unde au socialiștii milioane pentru icoane? – Eu trebuie să explic de unde avem milioane, d-voastră știți mai bine”, Vlad Batrîncea, deputat PSRM.

Tot cu o icoană a venit și organizația sportivă „Voievod”, susținută de Igor Dodon.

„Din partea organizației „Voievod” vrem să aducem în dar o icoană a lui Ștefan cel Mare și Sfânt, a marelui voievod a Moldovei. – Câți bani ați scos din buzunar? – Nu.”

Șeful statului a primit felicitări și din partea omologilor săi, între care de la președintele Armeniei, al Kazahstanului și Chinei. 

Cu un mesaj de felicitare scurt a venit și Vladimir Putin, care i-a urat sănătate, bunăstare și a menționat că este gata să continue dialogul și relațiile constructive cu statul nostru. 

Și Patriarhul Kiril al Rusiei nu a uitat să-i trimită un mesaj de felicitare președintelui, în care îi mulțumește pentru susținerea acordată Bisericii Ortodoxe a Moldovei.

Noroc i-au urat și oamenii de rând, dar și să fie mai aproape de nevoile lor. 

„El a făcut foarte multe în această poziție. Îi urez succes în continuare, iar eu îl susțin cu ambele mâini.”

„Că-i ziua lui de naștere, îl felicit. Dar nu-i stăpân el.”

„Și să facă ceva pentru țara asta, cum fac alți cetățeni din țările străine. – Dumnealui nu a făcut? – Nu prea s-au văzut rezultate”.

„Înțelepciune și răbdare, pentru că sunt momente când nu arată nici înțelepciune, dar nici răbdare.”

Igor Dodon a împlinit astăzi 44 de ani. 

Acesta a fost ales președinte al Republicii Moldova în 2016. Potrivit sondajelor de opinie, el se bucură de cea mai mare popularitate la capitolul încrederii în personalitățile politice de la noi.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării