1088
0
Cadourile lui Șor: Mercedes pentru Plahotniuc și valiză pentru Platon
1088
0

Ilan Șor are un mare talent de a forma relații de prietenie cu oamenii și îi place să facă daruri, iar foștii guvernanți ai R. Moldova ar fi beneficiat din plin de bunătatea acestuia.

Veaceslav Platon a spus în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8 ce cadouri a primit Plahotniuc de la Șor și cine dintre oficialii moldoveni a călătorit cu avioanele acestuia, fără să plătească bani pentru cursele charter, transmite Știri.md.

„Șor avea relații de prietenie cu toți, oferea cadouri. Mie mi-a dăruit o valiză din piele de crocodil. Eu pe urmă m-am uitat cât costă – 20.000 de euro. Trimitea flori la zile de naștere. Era foarte atent. Lui Plahotniuc i-a dăruit la ziua lui un „Mercedes” blindat. Erau și cadouri permanente, mici: telefoane, ceasuri. Voia să facă pe plac oamenilor, intra sub piele și obținea încrederea oamenilor”, a povestit Platon, care recunoaște că a fost prieten foarte apropiat cu Ilan Șor.

Întrebat dacă i-a dat bani lui Șor pentru a-și organiza nunta, Platon a negat: „L-am ajutat să ia un credit de la „Moldindconbank”, la nuntă sau la zi de naștere. Nu țin minte. Creditul l-a întors”.

Veaceslav Platon a povestit și despre călătoriile cu avioanele lui Ilan Șor de care ar fi beneficiat toți politicienii aflați la conducere în perioada 2010-2014.

„Toți au zburat cu avioanele lui. Toți oamenii din fruntea statului de pe atunci: Plahotniuc, Filat, Leancă permanent, pe când era prim-ministru și încă pe când era ministru de Externe, Voronin”, a enumerat Platon, care spune că zborurile ar fi fost gratuite. Nici el nu ar fi plătit niciodată pentru zborurile charter efectuate cu cele două avioane alei lui Ilan Șor.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter