main logo
538

CA urmează să se pronunțe privind numărul secțiilor de vot în diasporă

Curtea de Apel Chișinău urmează să se pronunțe astăzi, 10 iunie, în privința numărului secțiilor de votare în străinătate la alegerile din 11 iulie.

CA urmează să se pronunțe privind numărul secțiilor de vot în diasporăFoto: știri.md

Decizia CEC de a deschide un număr insuficient de secții pentru alegătorii din diasporă a fost contestată în instanța de judecată de către mai multe partide politice, care au anunțat și un protest în fața Curții, transmite Știri.md cu referire la radiochișinău.md.

Subiectul secțiilor de vot din străinătate a stârnit mai multe critici în societate, diasporă și printre partidele politice.

Amintim că CEC a decis inițial deschiderea a 139 de secții de vot în străinătate, ca și la scrutinul prezidențial de anul trecut, iar ulterior a supliment numărul cu doar 7 secții.

Anul trecut, peste hotare au votat peste 260.000 de cetățeni moldoveni, care au stat mai multe ore în cozi, iar mai mulți nu au reușit să voteze.

CEC a decis și deschiderea a 44 de secții de vot pentru alegătorii din stânga Nistrului, cu 2 mai multe decât anul trecut, inclusiv 2 la Tighina, oraș situat pe malul drept, dar controlat de regimul separatist, și una la Corjova, localitate din apropiere de Dubăsari, controlată de facto de Tiraspol. Și această decizie a fost atacată în judecată.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării