main logo
444

CA: Posturile TV din Moldova, părtinitoare față de concurenții electorali

Membra Consiliului Audiovizualului (CA), Olga Guţuţui, a criticat activitatea mai multor posturi de televiziune din Moldova, care, în opinia sa, în reflectarea campaniei electorale, "se comportă ca departamentele de relaţii cu publicul ale staffurilor electorale ale unor partide".

CA: Posturile TV, părtinitoare față de concurenții electorali

Potrivit agenţiei Infotag vineri, la şedinţa CA, ea a amintit reprezentanţilor televiziunii că ei reprezintă în primul rând mass-media, de aceea trebuie să uite cine este proprietarul companiei lor şi să-şi îndeplinească îndatoririle în mod profesionist şi imparţial", transmite Știri.md.

"Voi furnizaţi oamenilor informaţii. Şi la fel cum producătorul este responsabil de calitatea produselor din magazin, voi sunteţi responsabili de sănătatea mentală a spectatorilor. Dacă doriţi cu adevărat să faceţi lucrul corect, renunţaţi la ştirile pe care le difuzaţi acum, deoarece ele sunt cu adevărat toxice. Dacă nu reuşeşti să faci asta, atunci aţi putea acea succese în alte domenii", a spus Guţuţui.

Potrivit ei, situaţia din domeniul reflectării alegerilor se agravează cu fiecare campanie electorală nouă, în pofida promisiunilor făcute de conducerea posturilor TV de a ţine cont de remarcile CA şi de a depune toate eforturile pentru corectarea erorilor.

"Avem exemple când reflectarea activităţii unor candidaţi durează ore în şir şi doar într-un context pozitiv. Şi există cazuri când toate ştirile despre un candidat sunt în cheie exclusiv negativă", a explicat expertul.

Ea a remarcat că, din punct de vedere al obiectivităţii şi al numărului de candidaţi în circumscripţiile uninominale invitaţi să participe la dezbateri, trebuie luat exemplu de la PRO TV şi TV 8, precum şi de la Moldova 1, "mai ales că cel din urmă este obligat şi capabil să depună mult mai multe eforturi, deoarece este un canal public de televiziune. finanţat de cetăţenii ţării".

Membrii CA au votat în unanimitate pentru emiterea unui avertisment public posturilor Prime, Publika TV, Canal 2, Canal 3, Accent TV, Orhei TV şi Televiziunea Centrală pentru reflectarea necorespunzătoare a campaniei electorale.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării