main logo
37318

Business cu tupeu: Proaspetele mămici, forțate să plătească pentru poze la externare. Reacție oficială

Pe lângă sumele fabuloase pe care părinții le plătesc medicilor la nașterea unui copil, aceștia mai sunt nevoiți să scoată din buzunare și alte câteva sute sau chiar mii de lei pentru că la externare li s-ar face o mică surpriză din partea unor animatori special anagajați.

Proaspetele mămici, forțate să plătească pentru poze la externareMamele susțin că sunt forțate să plătească pentru poze la externare

Mai mult ca atât, proaspetele mămici spun că animatorii nu au taxe fixe, așa că unele au achitat câte 800-900 de lei, în timp ce altele câte 1.200-1.600 de lei, scrie zugo.md.

Informațiile au fost făcute publice într-un grup de mame de pe Facebook, după ce Ionela Hadârca a întrebat cât au plătit pentru poza de la externarea din maternitate.

În timp ce unele femei au curajul să refuze acest serviciu costisitor, alți părinți, având în vedere starea post-natală a mamelor și naivitatea taților, se conformează regulilor impuse de maternități.

„O da. Stăteam eu în salon, cred că ziua a două după naștere. Complet depășită de situație, nu sunt foarte sigură că eram pieptănată. Și intră o tanti în halat alb: „bună ziua, pregătiți-vă de fotosesie, unde-i tatăl, unde-s nașii?”. Am discutat cu doamna doctor care a avut grijă de noi și am scăpat. Partea suprarealistă e că pentru un minut eu chiar am crezut că n-o să ne dea voie acasă fără fotosesie”, a scris Constanța.

„A fost cel mai enervant moment când la externare ne-au impus să facem poze acolo. Da, da.. ne-au impus și nu au vrut să-mi dea copilul mie și să merg acasă, pentru că era o doamnă care trebuia ea să-l ducă până jos și acolo să i-l dea tatălui și să facem poze. Da, ne-am certat cu ei și ne-am enervat la culme. Eu susțin anularea acestui obicei!”, a spus Valeria. 

„În septembrie anul 2013 când ne externam de la CMC, a venit o doamnă care a înfășat copilul meu ideal și gata pentru așa numita cameră unde se pozează. Eu am refuzat, au urmat comentarii: „cum așa? Doar prin această cameră puteți ieși din spital... îndată ce doamna a ieșit pe ușă, eu mi-am luat valiza, boțul de aur și am ieșit. Pe scările maternității bunelul ne-a făcut 3-5 poze cu balaone și atât!”, a scris Alina.

În aceeși postare, mai multe mame au mai scris că așa și nu și-au văzut filmulețele pentru care au plătit atâția bani.

Contactată de redacția ZUGO, ofițerul de presă al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Cristina Stratulat, a declarat că și ea a aflat despre aceste cazuri de pe rețelele de socializare, însă instituția se va autosesiza luni, după ce situația va fi discutată în cadrul ministerului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării