10 august, 19:54
2 901
2
Bunurile VictoriaBank, sub sechestru: Reacția băncii
10 august, 19:54
2 901
2

Victoriabank a venit cu o reacție după ce instanța de judecată a autorizat punerea sub sechestru „în scopul reparării prejudiciului cauzat prin infracțiune” a bunurilor B.C. „Victoriabank”.

Într-un comunicat emis prese, Victoriabank menționează că este surprinsă de includerea sa în dosarul care vizează evenimente petrecute în sistemul bancar din Republica Moldova cu șase ani în urmă, transmite Știri.md.

De asemenea, banca menționează că este suprinsă de faptul că informaţiile legate de situaţie circulă în spaţiul public fără ca banca să fi fost informată.

"În opinia noastră, Victoriabank, în forma sa actuală și după transformarea începută în 2018, nu are legătură cu cauza cercetată de autorități. Pentru a demonstra acest lucru, Victoriabank colaborează cu autoritățile  și așteaptă etapele următoare ale procesului.

Acționarii internaționali, Banca Transilvania și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, dar și cei locali, inclusiv fondatori ai Victoriabank, al căror scop este să contribuie la modernizarea sistemului bancar din Moldova și să susțină creșterea economică a țării, sunt neplăcut surprinși de situație și consideră că acțiunile recente reprezintă o amenințare a stabilității financiar-bancare și o piedică în dezvoltarea țării. BT și BERD vor apela la toate căile legale pentru a proteja Victoriabank", se arată în comunicat.

Acționarii Victoriabank accentuează că sunt deschiși să colaboreze cu autoritățile.

“Suntem deschiși față de autorități să oferim toate detaliile necesare pentru că este și în interesul nostru ca aceste lucruri să fie lămurite definitiv. Victoriabank merge înainte, pe drumul început acum 30 de ani și cu noul avânt pe care îl avem mai ales din 2018, datorită noului acționariat internațional. Victoriabank își continuă activitatea normal, pentru a finanța economia Republicii Moldova și pentru a contribui la depășirea situației create de Covid-19“, se mai arată în comunicat.

Citește și: Presa: Scenariul lui Platon? Instanța a pus sechestru pe bunurile VictoriaBank

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter