main logo
415

Bunuri sechestrate de ARBI: O încăpere locativă, un vehicul și terenuri agricole

Bunuri de aproximativ 2,8 milioane de lei au fost indisponibilizate de Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) într-un caz de abuz de serviciu.

Bunuri sechestrate de ARBI: O încăpere locativă, un vehicul și terenuriFoto: cna.md/Imagine simbol

Printre bunuri se numără o încăpere locativă, un mijloc de transport și 11 terenuri agricole, transmite Știri.md.

Pe parcursul săptămânii trecute, două delegații ale procurorilor au fost executate, iar 178 de delegații sunt în examinare la ARBI.

Pe lângă componenta de recuperare a bunurilor provenite din infracțiuni, CNA și-a desfășurat activitatea și pe alte dimensiuni. Astfel, Direcția analitică a finalizat șase analize operaționale și a inițiat șase noi, alte 113 de analize operaționale și trei strategice fiind în procedură.

De asemenea, Direcția legislație și expertiză anticorupție a recepționat 22 de proiecte de acte normative pentru expertizare și a remis autorilor nouă rapoarte de expertiză și șapte avize, iar 40 de proiecte sunt în examinare.

Direcția educație anticorupție a desfășurat șase activități de informare și sensibilizare cu privire la riscurile și consecințele implicării în acte de corupție, alte zece instruiri fiind preconizate pentru săptămâna în curs.

CNA menționează că șase persoane au fost plasate în izolatorul de urmărire penală, iar alți opt învinuiți se află în Penitenciarul nr. 13.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării