main logo
594

Bunuri de două milioane de lei, puse sub sechestru de ARBI

Agenția pentru Recuperarea Bunurilor Infracționale (ARBI) a aplicat sechestru pe două apartamente în valoare de două milioane de lei, în baza delegațiilor organului de urmărire penală al CNA, săptămâna trecută.

Bunuri de două milioane de lei, puse sub sechestru de ARBIFoto: știri.md

De asemenea, șase milioane de lei au intrat pe conturile ARBI, transmite Știri.md.

Pe parcursul săptămânii, pe lângă componenta de recuperare a bunurilor provenite din infracțiuni, CNA și-a desfășurat activitatea și pe alte dimensiuni cum sunt cea de prevenire a corupției, analitică, de expertiză și educație anticorupție. 

Astfel, Direcția analitică a finalizat 11 analize operaționale și a inițiat 14 noi, alte 116 analize operaționale și strategice fiind în procedură.

Direcția legislație și expertiză anticorupție a recepționat 25 de proiecte de acte normative pentru expertizare și a remis autorilor 16 rapoarte de expertiză și zece avize. 41 de proiecte de legi sunt la moment în examinare.

În Cancelaria Centrului au fost înregistrate 1.220 de materiale. De asemenea, 45 de apeluri au fost recepționate la Linia Națională Anticorupție.

Direcția educație anticorupție a desfășurat 24 de activități de informare și sensibilizare cu privire la riscurile și consecințele implicării în acte de corupție în mai multe entități publice. Pentru săptămâna în curs sunt planificate zece astfel de instruiri.

Potrivit CNA, în perioada respectivă au fost eliberate 186 de caziere de integritate. Actualmente, 13 persoane se dețin în Izolatorul de urmărire penală al CNA.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării