main logo
422

Bugetarii vor avea o minivacanță de 9 mai. Anunțul INP

Angajații din sfera bugetară vor avea o minivacanță de patru zile cu ocazia sărbătorii de 9 mai, atunci când în Republica Moldova este marcată Ziua Victoriei și Ziua Europei.

Bugetarii vor avea o minivacanță de 9 mai. Anunțul INP

În acest context, INP anunță că inspectorii de patrulare vor fi prezenți pe principalele drumuri naționale, în punctele cu risc ridicat de producere a accidentelor rutiere și la orele cu trafic intens, transmite Știri.md.

În perioada minivacanței șoferii sunt sfătuiți să nu conducă în stare de ebrietate, să respecte limita de viteză și să manifeste prudență sporită atunci când pe marginea drumurilor se află pietoni.

Pentru a preîntâmpina implicarea copiilor în diferite incidente în timpul liber, INP vine cu recomandări pentru părinți:

- să nu lase copiii fără supravegherea unui adult;

- să nu permită copiilor să se deplaseze cu bicicleta, rolele, skateboard-ul pe partea carosabilă a drumurilor publice sau să se plimbe pe străzile cu circulație rutieră intensă;

- să nu rămână copiii singuri în mașină, nici chiar pentru câteva minute;

- în timpul călătoriilor cu mașina, copilul trebuie să aibă cuplată centura de siguranță.

Amintim că întrucât ziua de joi, 9 mai, este liberă prin lege, Guvernul a decis ca bugetarii să nu iasă la muncă nici vineri, 10 mai.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării