23 aug, 2019 13:54
524
0
Bugetarii din Moldova au o minivacanță la sfârșit de august
23 aug, 2019 13:54
524
0

Angajații din sectorul bugetar vor avea o minivacanță de patru zile în contextul marcării, la 27 august, a Zilei Independenței.

Astfel, pentru aceștia, astăzi este ultima zi de muncă înainte de vacanță, urmând să revină la serviciu abia miercuri, 28 august, transmite Știri.md cu referire la Zugo.

Pentru a beneficia de patru zile libere, bugetarii au fost nevoiți să muncească în ziua de sâmbătă, 17 august, atunci când au recuperat ziua de luni, 26 august.

Mulți dintre bugetari vor putea profita de această minivacanță pentru a petrece ultimul weekend de vară la mare peste hotarele țării sau pentru a vizita locurile pitorești din țara noastră. 

Unele agenții au pregătit chiar oferte speciale în acest sens.

În contextul zilelor libere, Inspectoratul Național de Patrulare a îndemnat cetățenii să respecte ordinea publică, Regulamentul circulației rutiere și să supravegheze în permanență copiii.

Potrivit Codului Muncii, guvernul este în drept să transfere zilele de lucru în alte zile, în scopul utilizării optime de către salariați a zilelor de repaus și de sărbătoare nelucrătoare.

Pe parcursul anului, angajații din Republica Moldova beneficiază de 13 zile de sărbătoare nelucrătoare stabilite prin lege.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter