main logo
671

Bugetarii de la primăria din Bălți riscă să rămână fără majorarea salariului

Bugetarii de la primăria municipiului Bălți, ar putea rămâne fără majorarea de salariu de 1300 de lei. Potrivit primarului, pentru achitarea acestora e nevoie 17 milioane de lei, bani pe care instituția nu îi are.

Bugetarii de la primăria din Bălți pot rămâne fără majorare de salariu

Nicolai Grigorișin susține că dacă Guvernul nu va interveni cu ajutor financiar, atunci oamenii vor rămâne fără majorarea de salariu, transmite Știri.md cu referire la tvn.md.

„Că oamenilor le-a fost majorat salariul cu 1300 de lei e minunat, e foarte bine, dar din păcate în bugetul orașului Bălți trebuie să găsim 17 milioane de lei ca să plătim acest salariu majorat cu 1300 de lei. Acești bani nu au fost planificați, acești bani nu au fost incluși când s-a creat bugetul. Acești bani trebuie să îi găsească Guvernul și să ajute municipiul ca să plătească salariul.”

Bălțenii au păreri împărțite despre cine trebuie să achite majorarea de salariu, primăria sau statul.

„Eu sunt încrezătoare că primăria Bălți o să găsească banii aceștia până la urmă, dar Guvernul a promis că în cazul când lipsa banilor va fi argumentată, Guvernul o să vie cu ajutor.”

„Eu înțeleg, dar să intre în situația oamenilor, că oamenii tot nu au bani să plătească.”

„Dacă au promis, trebuie din fondul statului, iaca primăriile sau în sate aceea în general nu au bani nici să repare un drum, de unde să dea la bugetari bani.”

„Asta e legea de sus, dacă legea s-a aprobat, înseamnă că știu ce au primăriile, sunt la curent cred.”

Menționăm că din 1 ianuarie 2023, salariile bugetarilor se majorează cu o sumă fixă de 1300 de lei. Totodată, angajații din sectorul real vor avea un salariu de cel puțin 4000 de lei pentru o normă întreagă. Premierul Natalia Gavrilița a precizat că s-a aprobat mărirea în sumă fixă pentru ca cei care au salarii mai mici să primească procentual mai mult.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării