main logo
1058

Brînzan anunță câte milioane se câștigă la Aeroportul Chișinău

Ministrul Economiei Vadim Brînzan susține că „nu este imposibil” ca Aeroportul Internațional Chișinău să revină în gestiunea statului, dar că o astfel de acțiune ar necesita timp și în această perioadă concesionarul ar câștiga bani de pe urma activului.

Brînzan anunță câte milioane se câștigă la Aeroportul Chișinău

„Și dacă activul acesta noi luptăm pentru el ca să-l întoarcem în proprietatea statului încă 3-4 ani, toți acești 3-4 ani oricine ar fi concesionarul va culege iarăși în jur de 100 de milioane de euro, pentru că sunt 3 milioane de pasageri, înmulțim la 9 și, poftim, toată matematica – 27 de milioane de euro pe an, haideți să punem 25, că mai plătesc acolo… Încă în patru ani se adună la 100 de milioane. Și noi tot timpul acesta luptăm să-l întoarcem”, a declarat Brînzan în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, transmite Știri.md cu referire la Cotidianul.md.

Brînzan susține că în acest moment statul nu are pârghiile necesare ca să poată bloca schimbarea proprietarului companiei Avia-Invest.

În context, ministrul și-a manifestat din nou dorința de a discuta cu presupusul nou proprietar al Avia-Invest.

„Dacă aș fi fost eu investitor, de exemplu, acest preț de 9 euro nu-i ajustat la inflație, acest 9 euro pe care ei au să-l culeagă peste 43 de ani, dacă o să-l discontăm la o rată de 10% acum, asta o să fie un euro și ceva astăzi, adică acei 9 euro atunci acum sunt 1 euro. Și atunci despre ce este vorba? Atunci sunt anumite momente pe care dacă noul proprietar ar decide că ar fi bine cumva să renegocieze fiind, sperăm, un investitor de bună-credință, atunci au să se deschidă oportunități și pentru noi, dar iarăși acestea sunt doar teorii pe care noi putem să le punem în practică doar atunci când s-a decis că, iată, politic luptăm sau ne întoarcem înapoi să reziliem contractul, sau încercăm să modificăm contractul, decizii care trebuie să fie luate la nivelul Consiliului Suprem de Securitate”, a declarat Brînzan.

Ministrul Economiei declara marți, în cadrul unei conferințe de presă, că Nathaniel Rotschild, cel prezentat drept nou proprietar al companiei concesionare a Aeroportului, ar proveni dintr-o familie bună și că implicarea sa în afaceri în Republica Moldova ar aduce o imagine pozitivă țării.

Totuși, Rotschild a fost în centrul mai multor scandaluri în Marea Britanie și este un apropiat al oligarhului rus Oleg Deripaska.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării