main logo
531

Brexit: 400.000 de români au depus cereri de rezidenţă în Marea Britanie

Brexitul nu îi sperie pe românii din Marea Britanie şi nici nu îi face să se gândească să se întoarcă în ţară.

Brexit: 400.000 de români au depus cereri de rezidenţă în Marea Britanie

Circa 400.000 dintre ei au depus cereri de rezidenţă, pentru a se asigura că nu vor avea niciun fel de probleme după ieşirea ţării din Uniunea Europeană, transmite Știri.md cu referire la Tvr.md.

Românii sunt cea de-a doua naţiune, după polonezi, în topul celor mai multe cereri de rezidenţă.

Românii sunt hotărâţi să muncească sau să studieze în continuare în Marea Britanie, iar Brexitul nu le schimbă planurile.

Potrivit legii, orice cetăţean european aflat pe teritoriul Marii Britanii trebuie să facă cerere de stabilire dacă locuieşte de mai mult de 5 ani şi de prestabilire dacă perioada de şedere a fost mai scurtă.

Deja aproape 400 de mii de români s-au înregistrat.

Dan Mihalache, ambasadorul României în Marea Britanie: "Nu va fi nevoie de vize, nu va fi nevoie de paşapoarte, va fi mai greu cu forţa de muncă sezonieră, cu cei care vin pe aici cu alte gânduri, mai puţin ortodoxe".

Peste 100 de mii de români s-au înregistrat numai în luna septembrie. Au nevoie de tot felul de acte, iar la Consulatul român din Londra se lucrează în două schimburi. Problema nu e personalul, ci spaţiul insuficient, aşa că de multe ori oamenii trebuie să aştepte afară, în frig.

După victoria conservatorilor lui Boris Johnson la recentul scrutin, este de aşteptat ca ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană să se producă pe 31 ianuarie 2020.

Până la sfârşitul anului viitor, britanicii urmează să negocieze relaţia pe care o vor avea cu Bruxelles-ul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării