main logo
631

Bradul de la Târgul de Crăciun a fost adus la Chișinău

Bradul ce urmează a fi inaugurat în cadrul Târgului de Crăciun a ajuns astăzi la Chișinău.

Bradul de la Târgul de Crăciun a fost adus la Chișinău

Ceremonia de aducere a bradului s-a desfășurat ca în marile capitale ale lumii. 

Pe străzile din centrul Chișinăului, pomul a fost însoțit de mai mulți Moși Crăciuni și de un echipaj format din șapte călăreți ai plutonului de cavalerie al Inspectoratului Național de Patrulare. 

Coloana a fost condusă de o fanfară, care a interpretat piese tradiționale de Crăciun, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

Pomul de Crăciun a fost întâmpinat la guvern de către premierul Pavel Filip. Oficialul a primit un certificat din partea ministrului Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, care confirmă că bradul este un cadou din partea Guvernului României.

„Povestea de Crăciun începe de la pomul de Crăciun. Aducerea acestuia este o bucurie foarte mare atât pentru mine, cât și pentru colegii din guvern. Este foarte frumos și simbolic că întâmpinăm acest brad în cadrul unei ceremonii, ceea ce înseamnă că municipiul Chișinău se aliniază capitalelor europene. Al doilea an consecutiv guvernul de la București ne aduce în dar pomul de Crăciun, fapt care arată încă o dată cât de strânsă este legătura dintre Republica Moldova și România. Acest brad vine să ne facă sărbătorile de Crăciun mai frumoase. Avem nevoie de mai mult pozitivism și lucruri frumoase, astfel ca oamenii să se bucure împreună cu noi la acest târg minunat”, a spus Filip.

Bradul urmează a fi instalat astăzi în cadrul Târgului de Crăciun. El are o înălțime de aproximativ 20 de metri și a fost adus din munții Bucovinei. În următoarea săptămână pomul va fi decorat cu peste 46 de mii de luminițe LED.

Târgul de Crăciun va fi inaugurat pe 15 decembrie pe str. 31 August din Chișinău, perimetrul străzilor Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni – A. Pușkin. 

El va fi deschis până la 15 ianuarie 2019. Târgul este organizat al doilea an consecutiv de către guvern.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării