main logo
44754

Bolnav de cancer, la 5 ani: Mama micuțului Matei cere ajutorul oamenilor

Are doar 5 anișori, dar simte deja din plin vitregiile vieții. Matei Robul, un băiețel din Capitală, suferă de sindromul Wiskott-Aldrich, o boală extrem de rară, care îi provoacă hemoragii și infecții.

Bolnav de cancer, la 5 ani: Mama micuțului Matei cere ajutorul oamenilor

”Sângerări, hemoragii, este supus riscului la diferiți viruși, bacterii care pot fi fatali pentru el. Din cauza bolii nu a mers la grădiniță niciodată, nu a participat la diferite concursuri, cum participă alți copii, nu a mers nicăieri”, a povestit mama lui Matei, Ludmila Robul, transmite Știri.md cu referire la Publika.md.

La patru luni a fost internat prima oară în spital, iar timp de cinci luni, niciun medic din țară nu a putut să-i pună un diagnostic. Ulterior, mama lui Matei a luat legătura cu un laborator din Moscova şi aşa a aflat despre sindromul Wiskott-Aldrich, care afectează aproximativ zece băieți nou-născuți dintr-un milion. De atunci, viața Ludmilei Robu s-a schimbat radical. Sindromul îi provoacă micuţului hemoragii, dermatite, alergii și infecții, iar tot corpul îi este acoperit de vânătăi.

”Cel mai mare număr de trombocite el a avut 50, pe când un om normal trebuie să aibă de la 180 în sus. Atunci când vine vorba de operație e foarte complicat, e un stres atât pentru mine ca părinte, cât și pentru medici, pentru că nu se coagulează sângele, e periculos”, a afirmat mama lui Matei.

Starea băiatului se schimbă de la o zi la alta, iar timpul se scurge în defavoarea lui Matei, spune Ludmila. De ziua ei de naștere, femeia a primit încă o lovitură: în 6 august, medicii au descoperit că Matei suferă şi de cancer al sistemului limfatic. Singura salvare este transplantul de măduvă osoasă, care poate fi efectuat doar în străinătate.

”Au scos un ganglion și l-am dat la biopsie, în urma analizei, nouă ni s-a confirmat că avem limfomul non-hodgkin. În aceiași zi am luat materialul biologic și l-am dus la Institutul Oncologic, unde l-am dat ca să facă analizele și să-mi spună ce stadiu este”, a menționat Ludmila Robul.

O clinică din Munchen a acceptat să-l opereze pe micuț, însă suma de 250 de mii de euro este prea mare pentru Ludmila. Femeia primește lunar doar 3.000 de lei ca asistentă personală a lui Matei, din care e imposibil să strângă toată suma.

”M-am implicat și fac și lucrări hand-made, ceea ce m-a scos dintr-o stare mai depresivă a mea și le mulțumesc clienților care procură de la mine și mă încurajează să fac lucruri frumoase”, a spus mama lui Matei.

Acum, Ludmila așteaptă o minune. Cei care doresc să-l ajute pe Matei. o pot suna la numărul de telefon 069 28 90 46 sau pot să transfere bani în contul Moldindconbank
5578 0202 2129 4019
Ludmila Robul

Datele oficiale arată că Matei este singurul copil cu sindromul Wiskott-Aldrich din ţara noastră.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării