main logo
2338

Bolea, către agricultori: Vreți subvenții la hectar? Votați integrarea în UE

„Ieșim masiv la 20 octombrie la referendum, votăm integrarea în Uniunea Europeană și vom avea subvenții la hectar.” Declarația a fost făcută de către ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea, la ședința cu șefii Direcțiilor agricole raionale.

Bolea, către agricultori: Vreți subvenții? Votați integrarea în UEFoto: IPN

Subiectul ședinței a fost „Rezultatele secerișului 2024 și starea culturilor târzii, precum și evaluarea pagubelor ca urmare a calamităților naturale”, transmite Știri.md cu referire la newtv.md.

Unul dintre participanți la discuții a declarat că fermierii cer de la stat subvenții la hectar.

„Pentru ca noi să plătim subvenții la hectar, în Republica Moldova trebuie să ne ridicăm la o sumă de 350-360 de milioane de euro, asta este imposibil. Ministerul Agriculturii susține achitarea subvențiilor la hectar, dar pentru asta este nevoie de resurse financiare”, a declarat Bolea.

Ministrul a precizat că subvenții la hectar primesc fermierii din țările UE.

„Repet, este o declarație politică făcută de ministrul Agriculturii, care este și vicepreședinte de partid. Apel către toți agricultorii, la 20 octombrie ieșim masiv la referendum, votăm, lucrăm, intrăm în UE și vom avea subvenții la hectar la nivelul de stat al UE”, a mai spus Vladimir Bolea.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării