main logo
546

Boala provocată de aerul condiţionat. Cum te ajută dușurile alternative

Acasă, în maşină sau la serviciu, nu ştim cum să ne mai răcorim. Iar cea mai bună soluţie pare să fie aerul condiţionat la o temperatură cât mai scăzută. Atenţie însă! Medicii spun că ne poate afecta muşchii şi articulaţiile.

Boala provocată de aerul condiţionat. Cum te ajută dușurile alternative

Vara, specialiştii recomandă recomandă folosirea aerului condiţionat, cu respectarea unor reguli. Temperatura din interior trebuie să fie doar cu 10 grade mai mică faţă de cea de exterior. În caz contrar, pot apărea probleme la nivelul muşchilor şi articulaţiilor, transmite Știri.md cu referire la digi24.ro.

Razvan Bogăţeanu, fizioterapeut: Corpul, în timpul ăsta, începe sa reacţioneze. Și el luptă şi luptă şi luptă începând să creadă că aceea e temperatura corectă prin simplul fapt că nu stăm tot timpul în acelaşi loc, ieşim de la rece la mai cald şi tot aşa, muşchiul nu mai înţelege acest lucru şi ajunge la un moment dat pompând tot timpul să menţină aceeaşi temperatură, el riscă să rămână contractat.

De aceea, daca simptomele nu cedează în două-trei zile, cel mai bine ar fi să vă programați la un fizioterapeut.

Răzvan Bogăţeanu, fizioterapeut: Ce trebuie să facem noi? Să redăm elasticitatea musculaturii, asta înseamnă să încălzim zona şi să detensionăm zona. Lucrăm pe zona superioară a spatelui, unde se contractă de obicei musculatura pe trapez. Tot ce înseamnă musculatura în zona coloanei.

Pentru o recuperare rapidă, recomandate sunt şi duşurile alternative. De asemenea, este bine să evitaţi băuturile care au o temperatură mai scăzută de 4 grade Celsius. În acest fel puteţi preveni apariţia altor probleme de sănătate.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării