main logo
1835

Boala misterioasă pe care o cauzează țigările electronice și de care nu știai

Majoritatea vede țigările electronice drept o alegere ceva mai sănătoasă, în locul fumatului clasic, însă ar putea veni și cu ceva probleme.

Boala misterioasă pe care o cauzează țigările electronice

E clar pentru toată lumea, chiar și pentru fumători, că fumatul are efecte destul de mari asupra sănătății omului, transmite Știri.md cu referire la playtech.ro.

Din acest motiv, mulți renunță la țigările tradiționale și folosesc acum țigări electronice sau alte dispozitive de acest gen, precum sistemele de încălzire de la IQOS sau Glo, de exemplu.

Totuși, Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) din Statele Unite vin cu vești proaste în acest sens. 

Experții investighează acum 153 de cazuri în care o boală misterioasă la nivelul plămânilor ar putea fi cauzată de țigările electronice. 

Investigațiile se desfășoară în 16 state din SUA, iar cazurile au fost raportate în perioada 28 iunie – 20 august.

O nouă boală ar putea fi cauzată de țigările electronice

Boala nu are încă un nume. Totuși, partea bună e că nimeni nu a murit până acum din această cauză. 

Printre simptomele utilizatorilor de țigări electronice se numără probleme ale respirației și dureri toracice. Unele cazuri implică și probleme la nivel gastrointestinal, cum ar fi vărsături, diaree sau oboseală.

Cei de la CDC nu au identificat o cauză exactă. Totuși, în toate cazurile, pacienții au admis că au folosit țigări electronice. 

De asemenea, în multe dintre cazuri, aceștia au recunoscut și că au consumat Tetrahidrocanabinol (THC), substanță întâlnită la marijuana.

Medicii recomandă celor care au aceste simptome să se adreseze cadrelor medicale și să le ofere toate detaliile legate de țigările electronice pe care le-au folosit sau substanțelor pe care le-au consumat. 

Nu e foarte clar dacă aceste dispozitive sau substanțe au fost de vină în aceste cazuri, însă posibilitatea este destul de mare.

Rămâne de văzut care va fi rezultatul investigațiilor CDC și dacă va recomanda utilizatorilor să renunțe definitiv la țigările electronice sau nu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării