main logo
1603

BNS: Circa 825.000 de locuințe au fost recenzate până pe data de 2 mai

Biroul Național de Statistică (BNS) informează că, la finele zilei de 2 mai 2024, în cadrul Recensământului populației și locuințelor au fost recenzate aproximativ 825.000 de locuințe, inclusiv cele neocupate, și circa 1,2 milioane de persoane.

BNS: Circa 825.000 de locuințe au fost recenzate până pe data de 2 maiImagine simbol

„Mulțumim tuturor respondenților care deja au participat la Recensământ, oferind recenzorului răspunsuri complete și corecte la chestionarele de Recensământ. Îndemnăm populația să fie în continuare receptivă și deschisă de a participa la Recensământ”, este mesajul Biroului Național de Statistică, transmite Știri.md

Recensământul populației și locuințelor 2024 în Republica Moldova se desfășoară în perioada 8 aprilie – 7 iulie, în întreaga țară. Conform legislației, cetățenii sunt obligați să răspundă la întrebările recenzorilor și să ofere răspunsuri corecte. La rândul lor, autoritățile sunt obligate să asigure confidențialitatea răspunsurilor acordate.

Recenzorul va efectua cinci vizite la domiciliu. În cazul în care recenzorul nu găsește pe nimeni acasă, el va lăsa în căsuța poștală, în poartă sau la ușă o înștiințare privind participarea la Recensământ, care va conține datele de contact ale recenzorului pentru a stabili împreună o zi și o oră convenabile pentru recenzare.

Recensământul din 2024 este al treilea la număr efectuat în Republica Moldova.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării