main logo
461

BNS: Câți moldoveni au avut apă la robinet în anul 2017

Doar jumătate din populaţia Republicii Moldova beneficiază de servicii de alimentare cu apă şi circa 23 la sută au acces la servicii de canalizare, arată datele Biroului Naţional de Statistică (BNS) pentru anul 2017. Subiectul a fost discutat în cadrul emisiunii „Spaţiul Public”.

BNS: Câți moldoveni au avut apă la robinet în anul 2017

Potrivit şefului de direcţie din cadrul Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, Andrian Delinschi, cel mai mult de servicii de apă şi sanitaţie sunt privaţi oamenii din localităţile rurale, transmite Știri.md cu referire la trm.md

În ultimii zece ani, circa 67 de mii de cetăţeni din localităţile rurale din Moldova au beneficiat de servicii de apă şi sanitaţie îmbunătăţite şi consolidate datorită suportului oferit de Guvernul Elveţiei graţie proiectului elveţian „Apă şi Sanitaţie în Moldova”. 

În cadrul proiectului, potrivit specialistei în cadrul proiectului, Corina Andronic s-a acordat suport operatorilor mici din sate, s-au făcut investiţii în infrastructura de apă şi sanitaţie prin aplicarea modelelor tehnice şi manageriale inovative.

Menţionăm că Proiectul ApaSan a fost implementat în Republica Moldova în perioada 2009-2019, cu suportul Agenţiei Elveţiene pentru Dezvoltare şi Cooperare şi Agenţiei Austriacă de Dezvoltare în parteneriat cu autorităţile centrale şi locale din Moldova.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării