main logo
721

BNRM organizează expoziția Cultura românească medievală scrisă

Biblioteca Națională a Republicii Moldova, în colaborare cu Agenția Națională a Arhivelor, organizează expoziția „Cultura românească medievală scrisă”.

BNRM organizează expoziția Cultura românească medievală scrisă

Expoziția valorifică patrimoniul cultural scris din secolele XVI – XVIII, realizate în arealul geografic din spațiul românesc., transmite Știri.md.

Exemplarele expuse în cele 12 compartimente tematice ale expoziției, oferă prilejul de a cunoaște perioada de aur a culturii medievale scrise române, Domnitorii care s-au implicat în promovarea nemijlocită a culturii, care au fost primele genuri literare, conținutul primelor cărți juridice, forma literaturii istorice, cărturarii-clerici și laicii care au contribuit la dezvoltarea culturii scrise pe parcursul secolelor XVI-XVIII, cărțile de cult de o largă circulație în tot arealul românesc.

Evenimentul face parte din cea de-a XXX-a ediție a Simpozionului Științific „Valori bibliofile” și este organizat în contextul împlinirii a 500 de ani a celui mai vechi document scris în limba română - Scrisoarea lui Neacșu din Câmpulung (1521).

Expoziția va fi deschisă publicului larg în perioada 15 iunie – 31 august 2021, spațiul expozițional, secția Carte veche și rară, blocul II (str. 31 August 1989, nr. 78).

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării